ytry
ytry

Terbiyeli Bonfile

MALZEMELER


1)750 gr dilimlenmiş bonfile
2)Yarım çay bardağı zeytinyağı
3)2 yemek kaşığı yoğurt
4)1 çay kaşığı karabiber
5)2 diş sarımsak
6)1 ufak kuru soğan
7)Tuz

YAPILIŞI

Soğan ve sarımsak rendelenir. Karabiber, tuz, zeytinyağı ve yoğurtla beraber karıştırılıp sos hazırlanır. Bonfile dilimleri hazırlanan sosla her tarafına gelecek şekilde iyice karıştırılır. Bir gece buzdolabında dinlendirilir. Döküm tava ocağa alınır, iyice ısıtılır. 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir. Etler kızgın tavaya dizilir. Hemen çevrilmez, kızarması beklenir. Kızardıktan sonra çevrilir. Her iki tarafı da kızartılıp tabağa alınır. 

PÜF NOKTASI 

Etleri tavaya almadan önce fazla sosunu sıyırın hemen yanmasın. Bi de :) etlerin her iki tarafı tavayla sadece bir defa buluşmalı. Suyunu kaybedip kurumaması için kızardıktan sonra çevirip, ikinci yüzü de kızarınca servis tabağına alınır...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır
2015 Yemek Tarifleri Sitesi Harika ve Nefis Yemek Tarifleri
Tema Düzenleyicisi