ytry
ytry

Edirne Usulü Ciğer Tava

MALZEMELER

1)250 gr. Kuzu ciğer
2)Tuz
3)Tatlı kırmızı toz biber
4)1,5 kepçe eritilmiş tereyağ
5)1,5 kepçe sıvı yağ
6)Un

HAZIRLANIŞI

Ciğeri ince yaprak şeklinde doğrayın. Doğradığınız ciğerleri bir kaba alarak tuz, tatlı kırmızı toz biber atarak harmanlayın. Tavaya eritilmiş tereyağ ve sıvıyağı alarak kızdırın. Ayrı bir kapta ciğerleri unlayın ve elekten geçirin. İyice kızan yağa ciğerleri atarak kızartın. Ciğerlerin fazla yağda kalmaması gerekiyor. Kurumaması için yaklaşık 1 dakika kadar kızarttıktan sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır
2015 Yemek Tarifleri Sitesi Harika ve Nefis Yemek Tarifleri
Tema Düzenleyicisi