ytry
ytry

Talaş böreği tarifi

MALZEMELER

1)500 gr koyun eti
2)2 adet soğan
3)2 adet domates
4)1 tatlı kaşığı domates salçası
5)1 bardak su
6)1 adet yumurta sarısı
7)1 tatlı kaşığı kekik
8)1 tatlı kaşığı karabiber
9)1/2 demet maydanoz
10)4 su bardağı un
11)2 yemek kaşığı margarin
12)2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
13)Tuz


HAZIRLANIŞI

Kuşbaşından daha küçük doğranan etleri bir tencereye koyun.
Üzerine ince doğranmış soğan ve bir kaşık margarin ilave edin.
Ateşte, suyunu çekinceye kadar pişirin.
Üstüne küçük küçük doğranmış domatesleri ve salçayı koyun, biraz daha pişirin.
Bir bardak su ilave edin, kapatın, yumuşayıncaya kadar tutun, açık olarak suyu çektirin.
Üzerine tuz, kıyılmış maydanoz, karabiber ve kekik ilave edip karıştırın, soğumaya bırakın.
Hamuru için
Un, tuz, bir kaşık ayçiçek yağı ve ılık suyu karıştırarak katı bir hamur haline getirin.
Üzerine nemli bir bez örtün ve 15-20 dakika dinlendirin.
Bu hamuru altı parçaya bölün, parçaları merdane ile açın, yağ sürün ve biraz daha biraz dinlendirin.
Elle hazır yufka inceliği kadar açın, ortalarına içleri eşit olarak koyun, bohça gibi kapatın.
Kapatılan yer alta gelecek şekilde ayçiçek yağı ile yağlanmış tepsiye dizin.
Üstlerine yumurta sarısı sürerek fırına verin, üstü kızarıncaya kadar pişirin
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır
2015 Yemek Tarifleri Sitesi Harika ve Nefis Yemek Tarifleri
Tema Düzenleyicisi