ytry
ytry

Kiymali Pide Tarifi

MALZEMELER

1)1,5 çay bardağı yoğurt
2)1 ça bardağı süt
3)1,5 çay bardağı zeytinyağı
4)1 yumurtanın akı
5)1 paket kuru maya
6)1 yemek kaşığı şeker
7)1 tatlı kaşığı tuz
8)Aldığı kadar un


İÇ MALZEMELERİ

250 gr. kıyma
1 orta boy soğan
4-5 adet çarliston biber
1 adet büyük domates
tuz, karabiber, kimyon
Kenarları için 1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
1- Sütü ısıtıp kuru mayayı şekerle birlikte içine koyup karıştırın. Yoğurt, süt karışımı, yumurta akını, zeytinyağını bir kabın içinde karıştırın. tuzu ekleyin. İçine eleyerek un ilave edip yoğurun. Kulak memesi yumşaklığında bir hamur elde edin. Nemli bir bezle kabı örtün 30 dakika mayalanmasını sağlayın. Hamur iki katına çıktığında kullanıma hazırdır.
2- Hamur mayalanırken kıyma, küp doğranmış soğanı az yağda kavurun. İçine küçük doğranmış çarlistonları ekleyin en son domates ve baharatları ekleyip çok öldürmeden pişirin.
3- Hamurdan mandalina büyüklüğünde hamurlar koparın. Uzunlamasına açın. İçine 2-3 yemek kaşığı malzeme koyup yanlardan pide şekli vererek kapatın. 15 dakika bekletip yeniden mayalanmasını sağlayın.
4- Fırını 180 dereceye ayarlayın Isınsın. Mayalanan pidelerin üst kısımlarına yumurta sarısı sürüp fırınlayın. Pembeleştiğinde fırından çıkarıp servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır
2015 Yemek Tarifleri Sitesi Harika ve Nefis Yemek Tarifleri
Tema Düzenleyicisi